onsdag, mars 30, 2011

Tjoho!!

Gissa vad? Jag är en av tre lyckliga tjejer som kan titulera sig som stolt DT hos YouDo :) Hur sjukt kul är inte det?! Av alla duktiga kreativa själar så blev det jag, kan fortfarande inte riktigt smälta det... Snart kommer mitt första DT-paket trilla ner i brevlådan, lyxigt eller hur?!


Ännu en anledning till att fira. Myrans Bo firar ju två år snart, så håll utkik ;)

Puss å kram

tisdag, mars 29, 2011

Min vän


Sista tisdagen i mars. Det är inte klokt! Mars kom och gick utan att det märktes. Men eftersom det är sista tisdagen i månaden så betyder det att det är en skiss-utmaning på Papertake Weekly. Bakgrunden har jag gjort av massa tunna remsor av mönstrade papper som jag sedan tejpat ihop till ett mönster. Väldigt enkelt men effektfullt :)

Vill du ha chansen att vinna ett presentkort på Simon Says Stamps så tycker jag att du hoppar över till PTW nu. Om inte annat för att se dom fina korten mina DT-vänner har gjort!

Last Tuesday of the month, that means sketch time at Papertake Weekly! I made the background with thin dsp stripes, glued togehter on a piece of paper in two different directions. Very easy to make but it looks really nice I think :)

If you wanna win a voucher at Simon Says Stamps, pop on over to PTW blog. Plus, you get to see the pretty cards from the other DT-girls!

Andra utmaningar/Other challenges:
Allsorts: no.96 - For a special lady (it's for my sweet dear friend)
BasicGrey: no.40 - something recycled (dsp from Green at Heart collection, recycled plastic on the background piece)
CES: no.29 - Die cut crazy
Pollycraft: no.86 - Friends (mine says My friend in swedish)

Puss å kram

lördag, mars 26, 2011

Music Saves My Soul


Idag kände jag för en klassiker. Du vet hur man kan lyssna på vissa låtar hur många gånger som helst? Detta är en sådan låt för mig.
Om du också vill dela med dig av musik du gillar tycker jag att du ska titta in hos Marcea, skaparen av Music Saves My Soul Saturday:)

Today I felt like sharing some tunes from the late 60's. You know the kind of music that you never get tired of listening to? This song is one of those (for me).
If yoy too wanna share music that you love, pop by at Marcea, the creator of Music Saves My Soul Saturday :)

Puss å kram

tisdag, mars 22, 2011

till mamma


Jag tycker att det är lite lustigt att mors dag infaller olika i olika länder. Som i England tex, där är det mammornas dag redan nästa helg. Så därför har vi mors dag-tema på Papertake Weekly denna vecka. Och även om det dröjer ett tag här i Sverige så finns det ju ingen anledning att inte göra ett kort till mamsen! Vill du vara med oss och skapa, lämna en länk på PTW-bloggen så kanske det är du som vinner 3 digi stamps från veckans sponsor: Digital Delights.

This week we are celebrating all the moms on Papertake Weekly. And even though mother's day isn't until May here in Sweden, I did my card anyway. The sentiment says: How lucky we were to get you as a mom! Join us you too, leave a link to your creation at the PTW blog and you might be the lucky winner who gets 3 digital stamps from our sponsor this week: Digital Delights.

Andra utmaningar/Other challenges:
CES: no.28 - Inspired by a song (there's a swedish song for moms that's really sweet)
Clean & Simple: no.132 - sketch
Meljen's Design: no.50 - Dots
Raise the Bar: n0.58 - Photo inspiration (I was inspired by the colors)
Stampin for the Weekend: no.6 - For mom/Mother's day

Puss å kram

lördag, mars 19, 2011

Music Saves My Soul


Lördag igen. Vart har veckan tagit vägen? Tiden går så sjukt fort nuförtiden... Är det ett tecken på att man börjar bli gammal? Jaja, det är inget jag kan göra åt den saken, så jag tycker vi gör på med dagens låt. Det är av det lite allvarligare temat den här veckan men inte mindre bra för det. Pink är en helt sjukt bra artist och efter att ha sett henne på scen två gånger skulle jag inte tveka att se henne igen!! Om du också vill dela med dig av din favvomusik så tycker jag du ska titta in hos Marcea. (Videon går inte att se från vissa bloggar, så du kanske måste gå in på den här sidan på YouTube och titta istället)

I just love Pink and her music. And she rocks on stage too! Plus, this song has a really good message. If you also wanna share your favorite music, leave a link at Marcea's. (Some might not be able to see the video on my blog but click here if you wanna see it on YouTube)

Puss å kram

fredag, mars 18, 2011

mums!

I morse fick jag värdens chock när jag gick ut. Det hade snöat under natten och marken var alldeles vit. Hallå, det ska ju vara vår nu! Sånt här trams vill jag inte vara med om.

Men nog om vädret. Häromdagen kände jag mig extra pysslig och kände att jag ville testa något nytt. Svensk scrapbooking har bakverk som alstertema den här månaden. Jag har aldrig ens tänkt tanken att baka med papper förut men någon gång ska man väl testa på det också! Så det var bara att plocka fram papper, blommor och band och börja baka. Lite småtrixigt ibland men det är väl själv utmaningen ;)

I mitten finns ett litet kort, det är bara att dra i det lilla bäret!


Puss å kram

torsdag, mars 17, 2011

Grattis

Idag har jag varit riktigt kreativ och hunnit med två layouter och ett kort! Men det gäller att passa på när man har en heldag, på måndag börjar jag jobba heltid igen och då blir det mindre tid över att sitta i den kreativa hörnan. Inte för att jag klagar, det ska bli kul att komma ut bland folk igen :)

Även om det inte ser ut att vara så mycket yta att skriva på, så är baksidan av ramen vit plus ytan i mitten. Perfekt för en liten födelsedagshälsning!

Varsågoda, mitt grattiskort:


Today I've been catching up on my scrapbook AND making a birthday card. Even though it's an accetate card there are some room on the back in the big circle frame to write a birthday wish.

Utmaningar/Challenges:
Cupcake Crafts: no.133 - Up in the air
the Shabby Tea Room: no.53 - Party Time
Simon Says... Happy birthday!

Puss å kram

Thursday Thoughts #6

Då var det min tur igen att välja några inspirerande ord till Thursday Thoughts. Det finns många tolkningar till orden jag har valt denna vecka (favoriten är nog som min pappa brukar säga: Det går över när du gifter dig), men dessa kände jag lite extra för:
Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly.

Och här är mitt kort:


This weeks quote for Thursday Thoughts is: Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly.

Andra utmaningar:
ABC: Q is for quote
Charisma Cardz: no.11 - To "die" for
Claudia & Company: no.77 - Recipe: stitching, 2 patterned papers, button, sentiment, circles, scallops
Raise the Bar: no.57 - G.R.E.E.N (green butterfly/round card/embellishment/easel card/nesties)
Stampin for the Weekend: no.5 - Springtime

Puss å kram

onsdag, mars 16, 2011

Thursday Thoughts #5

Sista dagen att komma på något till Josefines fina ord: Love doesn't know what time is. Jag får skylla på att jag varit dålig den senaste tiden och inte haft inspiration. Men bättre sent än aldrig, eller vad säger du? Haha :)

Så här kommer min tolkning: Älskar dig, alltid.


This week Josefine chose the lovely words: Love doesn't know what time is for our Thursday Thoughts' challenge. And this is my card, I love you, always.

Andra utmaningar:
iCopic Lover: no.21 - pink, orange, purple (LUV this color combo!)
Sweet Stampin: Favorite movie (Love actually)
Your Next Stamp: no.38 - Make it sparkle!

Puss å kram

lördag, mars 12, 2011

Music Saves My Soul


Jag har inte hört något från James Blunt på riktigt länge. Så när jag stod och diskade häromveckan (jag har ALLTID på musik när jag diskar!) så hörde jag den här låten och den fastnade direkt. Jag blir så glad när jag hör den! Och videon är riktigt härlig den också ;)

Om du också har musik du vill dela med dig av så tycker jag att du ska titta in hos Marcea - grundaren av Music Saves My Soul Saturday!

I havn't heard anything by James Blunt in a really long time. So when I did the dishes the other week (I ALWAYS listen to music when I do the dishes !) I heard this and immediately loved it. I get so happy when I hear it :)

If you too wanna share your favorite music, pop on over to Marcea - the creater of Music Saves My Soul Saturday!

Puss å kram

onsdag, mars 09, 2011

Winterfeast 2011

Just nu pågår Winterfeast 2011 för fullt borta på Two Peas in a Bucket. Massa roliga utmaningar och härliga människor. Hittills har jag fått ihop två kort, men än är inte veckan slut. Det är bara jag som är det, min förkylning är ingen snäll en. Får ta och krypa ner i sängen och kurera mig lite...

Men innan jag försvinner så ska i givetvis få se mina två kort :)

A dat to celebrate
Utmaningar: A stitch in time, Inspired by quilts.

* * *

Edwin the sailor
Utmaningar: Make a scene, Stamper ship, Get frame-ous, Just add glitter, Sew cute.

Puss å kram

tisdag, mars 08, 2011

Hurra hurra hurra


Jag vet inte vad det är men av någon anledning har dom senaste korten jag gjort varit med någon rörlig del... Kul är det i alla fall :)

Idag är det tisdag och då vet ni vad som gäller; ny utmaning hos Papertake Weekly. Förra veckan hade vi ett enormt gensvar, 730 kreativa själar joinade oss :) Superkul, verkligen! Så, till denna veckan. Temat är Lemon Zingy, så fram med dom gula härliga tonerna och börja skapa! När jag såg den här söta cykeln (Little Boy 1) hos Peggy Loves Vintage, vår sponsor denna vecka, så visste jag direkt att jag ville göra ett spinner card. Jag trodde att det skulle vara lite trixigt med snurret eftersom cykeln ser ut som den gör men jag lovar att den snurrar utav bara tusan!!

Today's theme at Papertake Weekly is Lemon Zingy. When I saw this cute bike (Little Boy 1) from Peggy Loves Vintage, our sponsor this week, I knew I wanted to make a spinner card. And I promise, it spinns!!

Andra utmaningar:
A Spoon Full of Sugar: no.142 - Anything with a vintage/shabby theme
Card Cupids Blog: Anything goes
Send Smile 4 a Kid: no.5 - Anything goes
The Pink Elephant: no.95 - Spring theme (what's more "springy" than getting your bike out?!)

Puss å kram

söndag, mars 06, 2011

Mina band



Really Reasonable Ribbon har organization week den kommande veckan. Jag har ju delat med mig av många delar i min kreativa yta men just mina band har av någon anledning aldrig fått vara med i strålkastarn.

Klädhängaren där allt hänger blev över vid flytten och eftersom jag inte ville slänga den kom jag att tänka på att den kanske kunde användas till något här inne. Så jag köpte några S-krokar där jag hängde mina clear stamps och massa band. Banden jag köpt på metervara var det lite svårare att hänga upp, så jag använde mig av spännband i plast (har ingen aning om vad dom heter) som jag fäste runt en av stängerna. Lätt att se vad man har plus att jag kan ta av hela bunten om jag skulle vilja det.

Nu gäller det bara att hitta på något smart med alla mina band som ligger på rulle... Men jag har lite idéer till det också :)

I didn't need this clothes hanger after I moved in to my new appartment so I thought it could come in handy in my craft room instead. I got some S hooks for my clear stamps and some of my ribbons, and the ribbon scraps hangs on four black things (I have no idea what they're called!!). It's easy to see what I have and quite pretty with all the colors :)

Puss å kram

lördag, mars 05, 2011

Music Saves My Soul


Lördag igen och dags för Marceas Music Saves My Soul. Jag älskar denna låten, både den svenska och den engelska versionen. Sarah har helt underbar röst! Idag tänkte jag tillägna mitt låtval till min älskade J, du vet att jag alltid finns här och jag tycker om dig precis som du är vännen!!

This week I'm dedicating my song to my sweet dear friend. There is a swedish version as well and I had a hard time to chose which one to pick, they both are beautiful.

Puss å kram

fredag, mars 04, 2011

Thinking of You

Jag har börjat försöka komma ikapp med mitt album så det har varit en hel del scrappande för min del den sista tiden. Därför har det inte blivit lika många kort att visa upp. Men idag kände jag för att göra ett kort och testa lite nytt. Ibland måste man våga gå utanför sin komfortabla zon och göra sånt som man kanske inte skulle välja i första hand. Det gjorde jag igår med mitt dioramakort och samma med dagens. Visst är det härligt vårligt?! Nu är vi ju inne i mars så det börjar bli dags :)

I've been trying to catch up with my album so there hasn't been a lot of card making lately. But today I felt like doing a card and with March here I'm sooooo ready for spring :) I'm trying to go outside my comfort zone and try out different type of cards. Yesterday it was a diorama card, today a peek-a-boo one.


Utmaningar/Challenges:
Cooking it up with Katie: no.51 - Show me some Springy Yellow Flowers
Cute Card Thursday: no.154 - Signs of spring
the Cuttlebug Spot: Ouch! Pins... pins... pins
Sir Stampalot: Spring is in the air

Puss å kram

torsdag, mars 03, 2011

Congrats


När jag såg månadens skiss på Svensk Scrapbooking visste jag precis vad jag ville göra för kort :) Visst är det en underbar känsla när man är inne i ett sånt kreativt flöde att allt kommer utan större ansträngning?! Kan ju bara hoppas på att det håller i sig. Jag har aldrig gjort ett dioramakort innan men det var inte alls så svårt som man kan tro. Jobbigast var bara att mina större punchar inte kan puncha så långt in på pappret... Men det löste ju sig ok ändå ;)

Puss å kram

onsdag, mars 02, 2011

WOYWW

Just nu händer det inte så mycket på mitt skrivbord så jag tänkte istället dela med mig av det roliga paket som kom i brevlådan idag. För ett tag sedan vann jag ett blog candy från Claudia & Company och nu har jag äntligen fått mina papper. Och vilka papper! Inte trodde jag att jag skulle få så många men det var 100 st 6x6!!! Och alla som känner mig vet hur mycket jag älskar papper :) Ett superstort tack till Claudia!

Not much going on right now at my desk so I thought I'd share a blog candy I won a couple of weeks ago from Claudia & Company. I got the envelope today and I'm sooooooo happy! I didn't expect so many but I got 100 6x6 sheets!!! And everyone who knows me knows I just LOVE dps :) A huge thank you to Claudia!




Puss å kram

tisdag, mars 01, 2011

Music Saves My Soul


Jag är lite sen den här veckan med mitt musikval men jag tycker Lady Gagas nya låt är så himla bra så jag ville inte vänta en vecka :) Om du också vill dela med dig av din favvomusik så tittar du in hos Marcea!

I'm a little late sharing my music this week but I'm really loving Lady Gaga's new song and I didn't wanna wait til next week :) If you too wanna share your favorite music, pop on over to Marcea!

Puss å kram

I'm back

Det har varit lite tyst här den senaste tiden men det skyller jag på förkylning och trötthet. Sen åkte jag upp till E över helgen med deras nya bil. En mysig helg med både fest och tjöt framför brasan. Jag tycker att vi har det kallt här men dom hade fortfarande massa snö så deras vår lär nog vänta ett tag till. Men nu är jag tillbaka och hoppas att allt blir som vanligt igen :)


Det är tisdag och den första i mars månad, vilket betyder en ny Anything Goes-utmaning hos Papertake Weekly. Vill du ha något mer att gå efter så är extra valet att använda gamla saker eller sånt som inte använts på länge. Jag har inte använt min scallop border punch på ett tag.
På sista tiden har jag sett jättefina kort där man använt sig av svarta färgpennor för att få en kolliknande look. Jag använde mig av mina gamla skisspennor från skolan och tycker det blev riktigt bra för att vara första försöket! Stämpeln är från Lili of the Valley, som också är veckans sponsor.

It's the first Tuesday of the month and that means it's time for an Anthing Goes challenge at Papertake Weekly. Optional extra is to use something old or that you haven't used for a while from your stach. I haven't used my scallop border punch for a while now. I've seen some beautiful cards lately where people use pencils for a charcoal look. I'm loving this so I thought I would give it a try. I think it turned out pretty good! It's a Lili of the Valley image and they are also this weeks sponsor.

Andra utmaningar:
Cupcake Challenge: no.131 - Anything but square
Raise the Bar: no.55 - Mug Shots
Totally Gorjuss: no.69 - Black and...
Sweet Stampin: Oh so girly

Puss å kram