lördag, april 30, 2011

Music Saves My Soul


Ännu en vecka har gått och april är redan slut... Sjukt eller vad?! Men det betyder inte att livet inte traskar på för det. Nej, tvärt om. Det är lördag och ännu en favvolåt ska fram. Först hade jag tänkt att ta någon av mina favvoupptempo-låtar men lotten hamnade tillslut på denna sköna låt. Som alltid, tack till Marcea som satte igång detta långa musikparty!

It's Saturday again and time for a new favorite song. I was going to share something up tempo but at the end, this beautiful tune won. And as always, a huge thanks to Marcea for putting togehter this great music party!

Puss å kram

fredag, april 29, 2011

Du är en pärla


Förra veckan blev jag väldigt glad när min fina layout hamnade på top 3 hos Raise the Bar. Ännu gladare blev jag när jag fick äran att gästa deras utmaning den här veckan! Temat är "we shell", tänk strand och allt som hör därtill :)

Last week I was very happy to discover my layout to be on top 3 over at Raise the Bar. And I was even happier when I got the honour to be GDT this week! The theme is we shell, so think beach and everything that comes to mind :)

Other challenges:
Claudia & Co: no.80 - clean & simple
iCopic: no.27 - pastel challenge
Moving Along With Times: no.96 - Anything goes
Simon Says... Anything goes!

Puss å kram

tisdag, april 26, 2011

Våren är här!

Hoppas att alla har haft en underbar påsk! Det har i alla fall jag :) Ätit och druckit gott (och mycket), massa sol och mysiga kvällar ute på balkongen. Trots att det har varit en lång ledighet så är man lite ledsen att det var tvunget att ta slut...


Men å andra sidan kom tisdagen väldigt snabbt och det betyder att du äntligen får en ny utmaning från oss på Papertake Weekly! Denna veckan har bästa Dawny gjort en av hennes fantastiska skisser. Sponsrar oss denna vecka gör Simon Says med ett presentkort i deras superbutik.

It's a new week and a new challenge at Papertake Weekly! It's time for another fab sketch from the wonderful Dawny. We are sponsored by Simon Says with a voucher in their awesome store.

Other challenges:
CES: no.33 - Spring colors/image
Cooking it up with Katie: no.58 - Show me a pink, flowery lady!
Copic Creations: no.48 - Favorite paper for copic coloring (I just luv Gina K)
Cute Card Thursday: no.161 - No text
Flutterby Wednesday: no.151 - Open challenge (but must have a butterfly)
Paper Sundaes: no.66 - Sundae bar (sparkle and yellow)
The Shabby Tea Room: no.59 - Butterfly wishes

Puss å kram

lördag, april 23, 2011

Music Saves My Soul


Detta är nog den bästa sjung-för-full-hals-låten just nu. Det började redan i vintras men den funkar fortfarande! Just nu sitter jag dock på balkongen i vårsolen och ska bespara mina grannar min skönsång ;) Dessutom är huvudet fortfarande inte helt med efter gårdagen... Om du också vill vara med i musikfesten, titta in hos Marcea som startat Music Saves My Soul.

This is the perfect sing-as-loud-as-you-can-song for me right now. Actually, it has been for a while now but I love it! But since I'm sitting on my balcony right now I'm not gonna sing ;) That and the fact that my head is still recovering from last night... If you wanna join us, visit Marcea - the creator of Music Saves My Soul.

Puss å kram å glad påsk till er alla!!

tisdag, april 19, 2011

Be yourself


Jag vet att jag sa att jag skulle lägg upp nya Thursday Thoughts #8 i helgen men så blev det inte. Jag fixade med annat och njöt av vårsolen istället. Men idag har jag några fina ord att dela med mig av: Be yourself. Everyone else is taken. Och visst är det så!

Eftersom det är tisdag har vi även en ny utmaning på Papertake Weekly. Denna vecka vill vi se prickar och ränder! Veckans sponsor är Ribbon Girl och för att få chans att vinna behöver du bara göra ett nytt alster och länka till PTW. Lätt som en plätt!!

A new week and a new challenge at Papertake Weekly. This week we want to see Spots and Stripes! The sponsor is Ribbon Girl and all you have to do to be in the drawing is to make a new card/tag/layout and link to us at PTW. Easy, right!!

Other challenges:
Cooking It Up With Katie: no.57 - Easy as 1,2,3! (1 image - photo for me, 2 patterned papers, 3 embellishments)
Cupcake Crafts: no.138 - Lots of layers
Cute Card Thursday: no.160 - Weather inspired
Paper Sundaes: no. 65 - Add texture
Raise the Bar: no.62 - Trees

Puss å kram

lördag, april 16, 2011

Music Saves My Soul Saturday


Det är skönt att äntligen vara tillbaka någorlunda i vardagen. Och att få lyssna på massa nya musik igen! Jag har saknat lördagarnas Music Saves My Soul och att hoppa runt hos alla och få ta del av deras favvomusik. Själv vill jag dela mig med av en låt jag hört på radio en hel del på sistone. En ung svensk kille som man säkert kommer höra mer av :)

It's good to be back (well, almost) to normal. I've missed Music Saves My Soul Saturdayand listening to other's favorite music. This week I'm sharing a tune from a young swedish guy.

Puss å kram

fredag, april 15, 2011

Lägg detta på minnet!

Ta fram kalendern, mobilen, datorn eller en post-it, för den 1 maj händer det. Då kör vi igång YouDo-bloggen! Massa inspiration, tävlingar och annat kul. Det vill ni inte missa, jag lovar! Så lägg datumet på minnet... Jag återkommer med en adress när det är dags ;)

Get your calendar, cell phone, computer or a post-it, because May 1st is a date you don't want to forget. That's when the YouDo blog start running! Lots of inspiration, challenges and other fun stuff. You don't wanna miss this, I promise! Save the date ... I will return with an address when the time comes ;)


Puss å kram

torsdag, april 14, 2011

Under konstruktion

Du kanske undrar vad jag har att visa för något idag, nu när det är dags för min tur på Thursday Thoughts. Ja, det kan du fundera på ett tag till för det blir inget idag... Tyvärr. Först tänkte jag att jag skulle sätta mig ner direkt efter jobbet. Men jag inser att tiden inte räcker till idag. Så istället för att stressa igenom allt som ska göras så får jag lov att prioritera, och då är tyvärr TT ett av dom saker som får vänta. Men jag lovar att jag har något att visa upp innan denna vecka är slut :)

Puss å kram

onsdag, april 13, 2011

Thursday thoughts #7


Jag är ute i sista minuten men än är det inte midnatt!! Josefine valde några tänkvärda ord i veckans Thursday thoughts: Life is what happens to you while you're busy making other plans. Så sant, så sant. Jag måste medge att det var en svår en den här gången men så kom jag på den bästa idéen; en kalender!! Än en gång är det toarullar som stått för basen. Jag tänkte att det kunde vara bra att ha små fickor med plats för noteringar och annat kom-ihåg. Annars är den sparsamt dekorerad, det händer så mycket med alla färger ändå :)

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det urusla kortet. Syster yster har lånat min kamera och när det är så här mörkt ute som det är nu så blir det inte bra med telefonen...

* * *

This is my take on Josefine's words for our Thursday thoughts challenge: Life is what happens to you while you're busy making other plans. I'm so sorry for the bad picture but my sister has my camera and my phone can't handle dark that well it seems.

Puss å kram

Glad påsk


Våren börjar sakta men säkert visa sig och det betyder även att påsken snart är här. Jag ska erkänna att jag sällan gör påskkort men när farmor fråga om jag kunde göra ett att skicka till hennes väninna så började jag genast fundera på vad jag skulle hitta på. Och efter lite funderande så blev det ett påskägg :) Jag veckade bandet runt hela kanten innan jag klistrade dit det möstrade pappret. Sedan skrev jag Glad Påsk med Stickles och la till lite extra glitter på dom rosalila detaljerna.

* * *

Spring is kind of here and that means Easter is near. I usually don't make easter cards but when my grandma asked for a card to send to her friend my mind started spinning. So I made an easter egg :) I pleated the ribbon around the edge of the card and the glued on the dsp. I also wrote Happy Easter with Stickles and added some more sparkle on some details on the dsp.


Utmaningar/Challenges:
Allsorts: no.98 - Anything but square
By the Cute and Girly: April challenge - Cute and girly
Lily Pad: color challenge (purple, teal, green, yellow, orange)
Meljen's Design: no.53 - Easter inspired
Pile It On: no.15 - Say it in style
Pollycraft Monday: no.88 - Easter
RRR: no.21 - Use dies or punches and ribbon
The Pink Elephant: no.97 - Easter
YNS: no.40 - add texture

Puss å kram

WOYWW


Det har varit ganska lite mindre skapande den senaste tiden, så mitt skrivbord har varit ganska tomt men igår började jag på ett kort som jag förhoppningsvis kan visa er senare idag (här hittar du det färdiga kortet). Du kan ju säkert själv lista ut vilket papper jag har använt ;)

Och du, missa inte mitt födelsedagsgodis som du hittar här!

* * *

I haven't been crafting so much lately, so my desk has been quite tidy. But yesterday I started making a card that I hopefully will show you later on today (you can find it here). You can probably tell what dsp I have used ;)

Hey! Don't forget my blogoversary candy that you can find here!


Puss å kram

tisdag, april 12, 2011

Exploding box

Ojojoj! Det var minst lika mycket förra veckan, om inte mer. Ledsen om jag inte hunnit titta in hos er alla men som sagt, jag har haft fullt upp med massa annat. Men nu borde det lugna ner sig lite, och jag kan stanna hemma och pyssla, fixa och ha det gött :)



Som vanlig vid den här tiden så har vi en ny utmaning på Papertake Weekly och denna vecka vill vi se Dimension i ditt skapande! Själv har jag gjort min första (men absolut inte den sista) explosionask. Min systers gudson ska döpas till helgen och då tyckte jag att det passade bra med en söt liten ask att stoppa presenten i (det blir bara en litet papper eftersom hon ska öppna ett fondsparande åt honom). Jag gjorde medvetet en väldigt enkel utsida, det blir roligare då när man öppnar locket och alla djuren tittar fram :)
Nu tycker jag att du ska titta in på PTW-bloggen och låta dig inspireras av dom andra DT-tjejernas fina alster. Och är du dessutom med i vår utmaning kanske det är du som vinner veckans pris från Whiff of Joy!

Och du, missa inte mitt födelsedagsgodis som du hittar här!

* * *

This week's challenge at Papertake Weekly is Truly Dimensional. I made my first (but certainly not the last) explosion box. The outside is very simple, because I wanted to inside to "pop" when you open it :)
Now, pop on over to the PTW blog and have a look at the DT girls beautiful creations. If you wanna join us in the challenge you might be the lucky winner of a gift from this week's sponsor Whiff of Joy!

Hey! Don't forget my blogoversary candy that you can find here!

Andra utmaningar/Other challenges:
A Spoon Full of Sugar: no.147 - All creatures great and small
Cute Card Thursday: no.159 - Totally tropical
Paper Sundaes: no.64 - Childhood memories
Simon Says... it's time for spring colors!

Puss å kram

torsdag, april 07, 2011

Blogoversary Candy!


Så var det äntligen dags att fira! För några dagar sedan firade jag två år här i bloggland och det ska ju givetvis firas med lite godis :) Förra året blev det inget godis, så jag tänkte att vi firar dubbelt i år istället!
Varje godispåse innehåller 7 små tuber med glitter, scraplim från YouDo, 4 meter band och lite annat smått å gott.

Om du vill vara med i godislotteriet lämnar du ditt namn hos den blå grodan och sprider ordet om mitt firande :) Jag ser gärna att du följer min blogg men jag tvingar ingen! Sista dagen är 30 april och vinnarna dras dagen efter.


So, finally time to celebrate! A few days ago I celebrated two years here in blogland and I want to celebrate this with some candy :) Last year there was celebration, so this year we'll celebrate twice!
Each candy bag contains seven small tubes of glitter, scrap glue from YouDo, 4 meters of ribbons and some other goodies.

If you want to have a chance to win, leave your name with the blue froggie and spread the word about my celebration :) I'd love you to be a follower but I won't force anyone! Last day is April 30 and winners will be announced the day after.

Puss å kram



tisdag, april 05, 2011

Vi 2

Det har varit mycket dom senaste veckorna. Tiden räcker inte riktigt till, hoppas att dom saknade timmarna dyker upp den här veckan. Jag var i Stockholm i helgen och träffade alla barnen. Det var en riktigt kul helg utan en lugn stund. Vi kommer att ha så himla kul i sommar, det är jag säker på :)


Det är även dags för en ny utmaning hos Papertake Weekly. Och vad ska vi hitta på den här veckan då? Vad du vill!! Och om du vill utmana dig lite extra så ska du använda eller testa på något nytt. Sponsor denna första vecka i april är Lili of the Valley, som ger vinnaren 10 pund att shoppa för!
Själv har jag testat på ett nytt sätt att göra minialbum på. Man utgår från ett 12x12 papper som viks till en liten bok. Sedan kan man välja om man vill ha fickor eller inte, beroende på hur man limmar ihop sidorna. Jag har valt att ha fickor på vartannat blad, allt för att få plats med så många bilder på mig och syster Yster som möjligt!

Jag vill också passa på att säga grattis också! Till mig :) Idag var det två år sedan jag bloggade för första gången. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle finna denna kreativa värld därute med nya vänner, inspiration och utmaningar. Och nästan 14000 besökare! Hallå, det är ju helt sjukt kul!! Jag har ju lovat lite godis för att fira, och snart så...

* * *

I've had too much going on this past weeks. I haven' had time to do half of the things I wanted to, maybe this week will be better...

Today it's time for a new challenge at Papertake Weekly. The theme? Anything goes, with the optional extra to use something new from your stash or use a technique or card shape you haven't done before. Sponsor this first week in April is Lili of the Valley, who gives the winner a £10 voucher!
I've tried a new way to make a mini album. It's based on a 12x12 sheet of paper, folded into a small book. Then you can choose whether to have pockets or not, depending on how you glue the pages together. Mine has pockets on every other page, so that I can fit as many pictures of me and my sister as possible!

I would also like to say Happy Birthday! To me:) Today, two years ago, I started my blog. I could never in my wildest dreams have imagined that I would find this creative world, with lots of new friends, inspiration and challenges. And almost 14,000 visitors! Wow, that's amazing!! I promised I would have some candy to celebrate, and soon I will...

Andra utmaningar/Other challenges:
Allsorts: no.97 - blooming blossoms
BasicGrey: no.41 - more than one fold (paper from Green at Heart collection)
Cute Card Thursday: no.158 - couples (the title says "us 2")
Dutch Dare: no.106 - distressing (I've distressed both with inks and torn edges)
Moving Along With The Times: no.92 - more then one fold

Puss å kram