torsdag, mars 29, 2012

Happiness

Jag älskar verkligen Monicas utmaning på YouDo! Det var riktigt många år sedan jag började med scrapbooking, och det är lika kul varje gång att se hur min stil har förändrats. Även om det inte är mycket så är det småsaker och man säger visst att det ligger i detaljerna ;)

Så vad handlar min layout om? Tänkte inte dra hela historien men för snart två år sedan så började mitt liv ett nytt kapitell och den här texten säger ganska mycket om var jag står idag. Att kunna njuta av livet utan att för den delen alltid vara på topp. Så dessa fina ord finns med mig varje dag för alltid (ja, bokstavligt eftersom dom är tatuerade på foten).

Jag vill även utmana dig Josefine! Se det som ett litet gästspel på vårt gamla Thursday Thoughts :)


I really love Monica's challenge at YouDo. My life changed over a night almost two years ago, and this sentiment really says how I see life now. To live and love life even if not every day is perfect.

Puss å kram

tisdag, mars 27, 2012

sweetie

Hej å hå på er alla därute! Idag är det dags för sista utmaningen den här månaden på Papertake Weekly och det betyder även att vi har en ny skiss från Dawny. Det var verkligen svårt för mig den här veckan, vad jag än gjorde så blev det bara fult... Så det blev en enklare tolkning av skissen, men det blev ett kort i alla fall. Men om ni tittar in på PTW-bloggen så ser ni hur fina kort dom andra tjejerna fick till :) Sponsor är Simon Says Stamp och en lycklig vinnare får ett presentkort på 20 dollar!


It's time for another challenge at Papertake Weekly and Dawny has a new sketch for us. I really struggled with this one, but if you pop by the PTW blog you'll find some beautiful cards from the other girls :) Our sponsor this week, Simon Says Stamp, has a $20 voucher for one lucky person!


Puss å kram


I'm joining the following challenges:
Tuesday Throwdown: outside the box
Cute Card Thursday: anything goes
Stampin for the Weekend: anything goes
Sweet Stampin: anything goes
Lily Pad: Virginia's view

lördag, mars 24, 2012

Kalldusch

Då var det dags för mig att skapa efter ett recept, något jag inte riktigt brukar göra i vanliga fall! Oftast utgår jag ifrån något för att sedan sväva iväg, och inte alltför sällan hamna någon helt annan stans än vad som var tänkt :) Så svar ja, det var en utmaning för mig också men riktigt kul!

Tyvärr hade jag lite problem med att få till färgerna när jag skulle fotografera layouten. Ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att det är klarare färger och att dom går i samma nyanser!

Även om det var det sista vi hade att visa den här veckan så kommer Monica med en ny utmaning på måndag. Och du vet väl att du har hela mars på dig att skapa till alla våra utmaningar?! Så titta in på YouDo-bloggen och skapa med oss du också!

This is my take on Petra's recepie challenge. Really hard but still so much fun! Don't forget that you have till the end of March to join all the fun challenges at YouDo.

Puss å kram

tisdag, mars 20, 2012

ett enkelt kort

Idag var det tydligen vårdagjämning. Det betyder ju att våren är här på riktigt, eller hur?! Som jag har längtat... Annars har det varit en ganska usel dag, inte mycket som varit rätt. Men det är sånt som sker, tror att morgondagen blir en bra en dock!

Nog om mig och mina funderingar. Dags att spela lite Bingo! Japp, det är tisdag och ny utmaning hos Papertake Weekly. Och det bästa med vår bricka är att du själv bestämmer den vinnande raden :)



Mitt kort blev som vanligt i kraft och med en enkel look. Såg den här videon för ett tag sedan på hur man gjorde en egen snurra, och kände att det var dags att testa. Cirkeln är en die cut från Spellbinders och papprena från MME. Molnen fick lite glitter på sig som pricken över i'et. Som sagt, enkelt men sött! Och passar till de flesta tillfällen :)

Vill du vara med och spela så tittar du in hos Papertake Weekly och lämnar en länk till din vinnande rad. Kanske blir det du som vinner ett presentkort från veckans sponsor The Ribbon Girl.

This week we're playing Bingo at Papertake Weekly and we'd love for you to join us!! One lucky winner gets a £10 voucher at The Ribbon Girl.
My card is a CAS one, as usual these days, hihi. Ever since I saw this tutorial on how to make a pinwheel, I've wanted to try it myself. And I think it turned out pretty cute :)

Puss å kram

I'm playing along with the following challenges:
Kraft Journal: anything goes
Pink Elephant: get krafty
Raise the Bar: "4" leaf clover
Pile It On: up in the air
Penny Black & More: springtime

onsdag, mars 14, 2012

toppentjej

Ojoj, det har varit full rulle så jag glömde helt bort att publicera mitt inlägg, hihi!

Nu får man väl ändå säga att våren är här. Solen skiner och dunjackan har fått åka in i garderoben. Idag hade jag till och med solbrillorna på mig på lunchpromenaden :)
Och med våren kommer även mors dag. Lite tidigt för oss svenskar men i England kommer alla mammor att firas på söndag. Så det passar ju bra eftersom temat är "till tjejerna/eller mamma" på Papertake Weekly den här veckan. Sponsrar oss gör the Stamp Fairy och det är där du hittar den söta lilla döskallen.


Since Mothers Day is around the corner in some parts of the world (we still have to wait until late May here in Sweden), it's perfect for a girly theme. So this week we wanna see One for the girls... or Mom on Papertake Weekly. Our sponsor, the Stamp Fairy, gave us some digi's to work with, it's this skull the cutest?!

Puss å kram

I'm playing along in the following challenges:
Cooking it up with Katie: emboss me a stiched punch
Moving along with the times: cute as a button
Sweet stampin': lets see those layers
Paper Sundaes: feminine flair

måndag, mars 12, 2012

Mami Doodles Farewell Blog Hop


As a HUGE thank you to the Dearest wonderful Elisa, the DT members, old and new ones, have organized a surprice blog hop in her honour! I've been a part of the DT since last May and I've enjoyed every single moment. But instead of beeing sad (cause I really am!!), I try to focus on the good things – like all my new friends and all the cute Digis I've been working with :)


Don't forget to leave a comment by Wednesday (6 pm EST) at every stop for a chance to win one of Elisa's Darling images!

So, if you came here from Jenn, you're just right. The next stop is Manuela. Psst, if you get lost on the way, this is the order you wanna hop:

Don't forget, there's a 50% discount in all the Mami Doodles images if you enter the code THANKYOU before checking out.
But hurry, discount code is only valid until the 16th of March. So after the hop, stop by the shop :)

Puss å kram

Fotoinspiration

Nu har vi kommit till andra veckan i vår utmaningsmånad på YouDo :) Jag vet inte hur det är mer er andra där ute i landet men jag är sååå redo för vår nu! Och de senaste helgerna har vi i alla fall här på västkusten haft riktigt härligt väder med strålande sol.

Min utmaning till er alla den här veckan är att skapa något utifrån det här våriga fotot (taget av min fina vän Josefine)

Själv inspirerades jag av dom härliga färgerna och valde att göra ett kort som inte alls hade med blommor att göra. Tips! – Om du har ett kort, klädesplagg eller något annat som du inspireras av, titta lite närmre och se vad du kan använda som inspiration. Det behöver inte alltid vara det man tänker på ;)

Först ritade jag upp ett mönster på ett vanligt papper som jag sedan klippte isär (göm inte att namnge bitarna innan, ex 1, 2, 3, så att du vet hur allt ska sitta ihop!). Sedan var det bara att välja vilket papper som skulle vara var. Några av de enfärgade papprena stämplade jag med en bakgrundsstämpel och embossade med ett klart embossingpulver. Detta gjorde jag även på några av dom ställen jag valde att låta kortbasen synas. För det där lilla extra tog jag fram symaskinen och zickzackade mer eller mindre överallt! hihi :)

Till texten på kortet tog jag en av ramarna från pratbubblorna men maskerade texten så att jag sedan kunde skriva dit ett eget ord. Och med några 3D dots bakom pratbubblan så var kortet klart! Nu vill vi gärna se hur DU inspireras av fotot. Kom även tillbaka i veckan och se vad Petra, Monica och Johanna har gjort!

This week's challenge at YouDo is a photo inspiration. I wanted to make a card with the gorgeous colors, and not just flowers that may have been the obvious choise.

Puss å kram


tisdag, mars 06, 2012

thank you

Jag berättade ju härom veckan att jag kommit på att det är bra att samla på sig lite småkort som kan vara bra att ta till när man behöver ett kort snabbt. Så till veckans utmaning på Papertake Weekly, som som vanligt är Vad-du-vill när det har blivit ny månad, blev det ett tack-kort. Du kanske känner igen den lilla fågeln? Som extra utmaning för den som vill så har vi krympplast som tema och fågeln är en die från Memory Box som jag färglade med copics innan jag krympte den. En kul liten detalj :)

Vill du vara med i vår utmaning så tittar du in på PTW-bloggen och lämnar en länk till ditt alster. Har du tur så kanske det är du som vinner ett pris från veckans sponsor Lili of the Valley!


This week we have an Anything goes challenge at Papertake Weekly with the optional extra to use shrink plastic. I haven't used that in ages so it was fun to do that again :) Maybe you recognize the little bird, it's a die from Memory Box that I colored before shrinking it. Such a fun detail!

If you wanna join us, pop by the PTW blog and leave a link. Maybe you'll be the lucky winner of this week's prize from Lili of the Valley!

Puss å kram

I'm playing along with the following challenges:
Pollycraft Monday: spring has sprung
Simon Says... anything goes
Cooking it up with Katie: 3 favorite things (clean & simple, patterned papers and twine)
Cute Card Thursday: signs of spring
Raise the Bar: twine
Penny Black & more: springtime

måndag, mars 05, 2012

Mami Doodles sale

Missa inte den stora rean på Mami Doodles. Halva priset på allt :) Det är sista chansen innan butiken stänger den 16 mars. Kod: THANKYOU

Don't miss out on the big sale at Mami Doodles. Everything is 50% off :) Last chance before the shop closes on March 16th. Coupon code: THANKYOU

Puss å kram

torsdag, mars 01, 2012

småkort

Jag har kommit på att det är bra att ha massa småkort tillhands, för rätt vad det är så behöver man ett!! Så jag gjorde ett gäng 3x3 och 4x4 kort till Formex för YouDo :)





Puss å kram