söndag, november 30, 2014

tänkvärt

"There are some people who could hear you speak 
a thousand words and still not understand you. 
And there are others who will understand 
without you even speaking a word."

lördag, november 29, 2014

organisera och strukturera

Det har varit fullt upp den senaste tiden. Jag vet inte riktigt var jag gör men dagarna går. Gjorde ett bra försök till att organisera min tid och det gick bra till en början. Sen dök det väl upp något som sabbade min strukturerade vardag och nu sitter jag här och vet inte riktigt vad som händer. Fast jag får ju dom flesta saker gjorda så det kan ju inte vara helt illa. Problemet är väl egentligen att jag är så rädda för att glömma bort något viktigt, eller att jag skulle skjuta upp saker lite för länge så att det blir lite sista minuten av allt. Det är jag väldigt bra på!

På söndag ska jag och syster hem till farmor och farfar för vårt årliga julmys så igår var det dags för julbak. Varje år när vi står där och bakar så tänker jag på när vi var små och bakade med mamma. Det var kul en liten stund, sen försvann min syster. Jag var lite duktigare så jag stannade väl en plåt till (som säkert mamma bidrog mest på), sen vek jag också av. Där stod stackars mamma med en stor degklump och var tvungen att baka ut resten själv. Haha, det är säkert mer regel än undantag hos alla som bakar med barn!


Lussekatter med vit choklad, mumisgare blir det knappast!

Nu ska jag jobba lite, eller ta tag i min examensuppgift (har inte bestämt vilket det blir ännu, hmmm) och ikväll är det glöggmingel hos min systers vän. Myspys!

Puss å kram

måndag, november 24, 2014

musik-måndag



Ibland är jag lite för hård mot mig själv. Då kan det vara bra att påminna sig själv om att man faktisk är mänsklig, det är ok att inte fixa allt.

Puss å kram

söndag, november 23, 2014

tänkvärt

"Never push a loyal person to the point 
where they no longer give a damn."

lördag, november 22, 2014

jultag

myransbo_jultag1

I torsdags visade jag ett julkort där jag gjort ett eget glitterpapper som matchade färgerna på ljusslingan. Så lovade jag att komma tillbaka lite senare i veckan och visa hur jag gjorde. Och har man lovat något så ska man hålla det ;) 

Så varsågoda: en kort liten demonstration om hur jag gjorde min tag, inklusive glitterpappret.

myransbo_jultag_steg1
myransbo_jultag_steg2
myransbo_jultag_steg3

Last Thursday I promised to show how I made my own glitter paper. The pictures show you how I made my tag and the glitter paper. I'm sorry it's in swedish but you might understand anyway just by looking at the pictures. Other wise I'm happy to answer any questions that you might have!

myransbo_jultag

Puss å kram


Supplies:
'Forest Green' and 'Chartreuse' glitter, 'Christmas' stencil, 'Edinburgh' ribbon, doubble sided tape, 'Jultags' sentiment stamp – you can find everything on YouDo.se

torsdag, november 20, 2014

god jul

Nu är det på tiden att visa lite julkort! Som några av er kanske vet så gillar jag att hitta så många användningsområden till mina stämplar som möjligt :) Titta in på You Do-bloggen så får du det, och massa glitter!

myransbo_godjul_nara

It's about time I make some Christmas cards. I really like to get "stretch my stamps" so today's post at You Do is all about that, and lots of glitter!

Puss å kram

Supplies:
'Inbjudan' and 'Svensk Jul' stamp sets, glitter: 'Cerise', 'Forest Green', 'Chartreuse', 'Turquoise' and 'Purple',  glue and doubble sided tape – you can find everything on YouDo.se

måndag, november 17, 2014

adventkalender

Det börjar närma sig juletider och adventskalender en av dom saker som hör december till. Det kan vara godis, små paket eller som jag tänkte visa idag; en med små uppmuntrande meddelanden! :) Kika in på bloggen för att se mer!

myransbo_adventskalender_inuti

It's my inspiration week over at You Do and I have a fun and a little different advent calendar to share with you. Have a peek at the blog for more info.

Puss å kram

Supplies:
'E65 box', 'Christmas Label' doubble sided paper, 'Chalkboard' paper, twine, decoupage glue – you can find everything on YouDo.se

måndag, november 10, 2014

musik-måndag



Sjukt bra låt! Hela nya skivan från Marit är riktigt bra. Det finns till och med en låt till mig, haha!

Puss å kram

söndag, november 09, 2014

till faaar

Idag är det fars dag och vi ger lite extra kärlek till våra pappor ♥


Man behöver inte göra någon stor (kommersiell) grej av det hela. Det behöver inte vara massa flådiga paket, men jag tycker ändå att man kan uppmärksamma sin pappa och ge honom en extra lång kram. 



Today we celebrate all dads here in Sweden ♥ Happy Fathers day!

Puss å kram



Supplies:
Pillow Box made with the Silhouette, 'Mustache Wood Embellishment' from Recollections, 'Peacock Feathers' and 'Vintage Photo' distress ink by Tim Holtz, 'For The Record' sentiment stamp from Simon Says Stamp

Challenges:

Penny Black and More: anything goes
Pile it On: special occasion (fathers day)
Simon Says... good'ol days (my dad had one of those ugly 80's mustaches, haha!)

tänkvärt

"Sometimes, you have to give up on people. 
Not because you don't care but because they don't."

tisdag, november 04, 2014

vill du vara med i ett design team?

Det är fortfarande några dagar kvar att söka en plats till vårt design team på You Do! Vi söker en eller flera nya deltagare till vårt inspirationsgäng och ser fram emot att få spännande och roliga ansökningar.

Vad förväntas då av dig? Vi är mycket intresserade av dig som har en bredd i ditt pysselintresse då vi har ett sortiment av både det ena och det andra. Gå gärna in på hemsidan youdo.se för att bilda dig en uppfattning! Vi erbjuder materialet du behöver och du förväntas skriva ca ett blogginlägg i månaden. Skicka några bilder på minst tre olika projekt du har gjort till monica@youdo.se innan den 7/11 2014 (gärna med you do-material, men inte nödvändigt) och länka till din blogg om du brukar lägga upp ditt pyssel i en sådan.
Puss å kram

måndag, november 03, 2014

musik-måndag



The players gonna play, and the haters gonna hate. Heartbreakers gonna break, and the fakers gonna fake.

Så är det bara. Shake it off.


Puss å kram

söndag, november 02, 2014

tänkvärt

"No beauty shines brighter 
than that of a good heart."