onsdag, februari 26, 2014

härliga karibien

Nu är jag hemma igen. Kanske inte så lätt att ens veta att jag varit borta men det har jag. Jag och syster hade en välförtjänst semester på en kryssning runt södra Karibien. Jag kan hålla på och rada upp allt som varit bra och vad vi gjort men väljer att summera med ett ord; underbart!

Så bara för att göra dig extra avundsjuk så tänkte jag visa lite bilder :)



Curacao med dess färgglada hus. 
 Barbados var helt klart ett ställe vi vill komma tillbaka till.
Magens Bay var helt klart vackert.
Vackra solnedgångar varje kväll.

So, I'm back from my cruise around the southern parts of the Caribbean. I won't bother you with all the fab details, I'm just gonna say it was wonderful ;)

Puss å kram

måndag, februari 24, 2014

musik-måndag



Hur fantastisk är inte den här låten, för att inte tala om tjejen?!

Puss å kram

söndag, februari 23, 2014

tänkvärt

"If you don't want anyone to find out, 
don't do it."

tisdag, februari 18, 2014

happy birthday

Härliga tisdag! Självklart har vi en ny utmaning på Papertake Weekly för er idag; lager på lager. Det säger sig självt, inga platta kort den här veckan. Stort tack till vår sponsor, the Ribbon Girl!


Happy Tuesday! It's time for a new challenge at Papertake Weekly and we wanna see some Lovely layers. No flat cards this week, let's see some dimension. A huge thank you to this week's sponsor, the Ribbon Girl!

Puss å kram

Supplies:
sentiment stamp 'Sentiment Sampler' from Paper Smooches, 'Feathers' die from Simon Says Stamp, twine from May Arts, 'Into the Woods' sequins from Lawn Fawn, 'Sketchbook' patterned paper from Amy Tangerine, vellum colored with Copic BG49, Hero Hues grey cardbase from Hero Arts, 3D glue dots from You Do

måndag, februari 17, 2014

musik-måndag



Jag tillhör nog en av dom få 30 plussare som tittar på Glee. Inte för att jag gillar serien speciellt mycket men det har tidigare varit bra tolkningar av bra låtar. Här kommer en av dom (som jag gillar extra mycket för att det INTE är en studioversion).

Puss å kram

söndag, februari 16, 2014

tänkvärt

"If I'm weird around you, 
it's because I'm comfortable."

lördag, februari 15, 2014

egna tygpåsar


Vill du veta mer om hur jag gjorde dessa snygga tygpåsar så tycker jag att du ska titta in på You Do-bloggen nu!

Puss å kram

tisdag, februari 11, 2014

i "heart" you

Kärlek till er alla! Vi har en ny utmaning på Papertake Weekly och den här veckan är temat Med ett hjärta. Det är klart att vi vill se kärlek nu när det snart är Alla hjärtans dag. Stort tack till vår sponsor, Whiff of Joy!


With a heart, that's the theme this week at Papertake Weekly. Of course we wanna see lots of love now that Valentine Day is coming up! A huge thank you to this week's sponsor, Whiff of Joy!

Puss å kram


Supplies:
sentiment stamp 'Smooch' from Technique Tuesday, Mister Huey's color mist in 'Buttercup', 'Clay' & 'Pretty Pink', 'Turquoise Blue' glimmer mist from Tattered Angels, glitter and tiny hearts from You Do, chipboard heart from You Do, vellum, ribbon

måndag, februari 10, 2014

musik-måndag



Den här låten är först ut på mitt Zumba-pass och jag bara älskar den! (Videon är dock ganska kass ;) ) När jag stod på bussen häromdagen och den började spelas i hörlurarna fick jag nästan lust att börja köra hela passet! Men jag kände inte för den uppmärksamheten så jag lät bli. Däremot började jag småle åt mig själv vilket kanske såg lite roligt ut det också...

Puss å kram

söndag, februari 09, 2014

tänkvärt

"Don't wait for the perfect moment. 
Take the moment and make it perfect."

torsdag, februari 06, 2014

ink swatches

Det går lite på rutin när jag uppdaterar min blogg har jag märkt. Nu är det inget fel med det, jag gillar ordning och reda men ibland är det skönt när man bryter rutiner också. Så idag tänkte jag visa ett litet projekt jag satte mig ned med häromdagen. 


Det finns väldigt många bra exempel på färgprover/ink swatches där ute i bloggvärlden men det är ju inte alla som passar en själv. Efter att ha haft en som inte funkade, bestämde jag mig för att fixa en ny. Den här gången är jag riktigt nöjd!

Puss å kram

onsdag, februari 05, 2014

brush script, dag två

Idag fick jag äntligen tag på en ny lite mindre pensel till kursen Life Scripted som håller på just nu. Så i eftermiddags satte jag mig ned och började öva på alfabetet. Det är faktiskt svårare än vad man kan tro. Särskilt att få bokstäverna att flyta samman på ett snyggt sätt. Och då ska vi inte prata om versaler, det blir inte direkt vackert. Men på sitt sätt är det nog det. Måste bara lämna min trygghetszon och våga (haha, där kom det) släppa på kontrollen.


Have fun. Ja, det hade jag verkligen! Förstår Kal när hon säger att hon kan ägna sig åt brush script en hel dag. Det var tur att jag köpte på mig lite mer gouache, det går åt en del när man väl sätter igång. Nästa gång ska jag nog testa mina Mister Huey's. 

Puss å kram

tisdag, februari 04, 2014

din dag

Ny månad, ny utmaning på Papertake Weekly. Japp, det är dags för Gör-vad-du-vill-utmaning. Valfritt är att göra en annorlunda form på kortet. Stort tack till vår sponsor, Lili of the Valley!

Jag såg en bild någonstans för ett tag sen (men var har jag ingen aning om...) med svart text på gul bakgrund och kom att tänka på den när jag skulle göra dagens kort. Så jag tog ett av mina avlånga kort från You Do och gjorde detta:



New month, new challenge at Papertake Weekly. That's right, it's time for an Anything goes challenge :) Optional extra is to make a shaped card. A huge thank you to this week's sponsor, Lili of the Valley!

I saw an image some time ago (but don't know were...) with black text on yellow background and got to think of it when I was making this card. So I used one of our long card bases from You Do and this is what I came up with.

Puss å kram


Supplies:
alphabet stamp set 'Alphabet Old Type' from You Do, black circle with text is cut with my Silhouette Cameo, 'Skinny Card with Envelope' from You Do, yellow cardstock

Challenges:
Cute Card Thursday: something new (using my Silhouette Cameo with cardmaking)
Make it Monday: anything goes
Totally Gorjuss: sunny colors

måndag, februari 03, 2014

musik-måndag



Jag var lite senare än alla andra med att se the Great Gatsby men det var en riktigt fin film. Och den här låten stannade länge hos mig. Har hört den många gånger innan men det var något som fick mig att fastna för den den här gången.

Puss å kram

söndag, februari 02, 2014

tänkvärt

"Legend says, when you can't sleep at night, 
it's because you're awake in someone else's dream."

lördag, februari 01, 2014

våga

Idag började Life Scripted på Studio Calico. Riktigt spännande! Jag tycker det är så himla fint med brush script men har aldrig ens tänkt tanken att det var något för mig. Så när jag läste om den här klassen första gången hade jag inte en tanke på att anmäla mig. Men så såddes nog ett litet frö ändå för ett tag senare dök den upp igen och då började jag fundera. Varför skulle inte jag kunna göra detta? Det här året ska jag ju ändå VÅGA (mitt ord för 2014) och även om jag vet att andra tycker att jag skriver fint så har jag aldrig tyckt det själv. Jag har dessutom ingen personlig handstil, så länge jag kan komma ihåg så har jag bytt stil beroende på vad jag tyckte var fint för stunden.

Först hade jag inte tänkt dela med mig av mina tolkningar av denna fantastiska konst. Bland annat för att det inte blev som jag ville (för det blir det ju alltid när man testar något för första gången eller hur?!). Jag tror dessutom att jag har en lite för stor pensel, det var verkligen inte lätt att få tag i, så jag får inte färgen att räcka så länge... Men så tänkte jag; det är ju för min skull jag gör detta. Inte för att andra ska tycka om det jag gör (som för övrigt är en av mina större strider jag har med mig själv). Så jag tog ett kort och la upp i klass-galleriet. Och när man ändå är i farten så kan väl alla få se hur det går! Så varsågoda, mitt första försök på brush script:



Nu ska jag gå på jakt efter en mindre pensel och lite mer färg. Men jag var glad över att hitta både färg och akvarellpapper bland mina gamla skolprylar, så det finns inga ursäkter att inte fortsätta leka!

This is my very first attempt to do brush script. It's the first day of Life Scripted at Studio Calico and I'm super excited even though I'm way to hard on my self. As I said, I've never done this before and you can't expect it to look perfect on the first try. Actually, it's not suppose to look perfect. It's suppose to be fun!

Puss å kram