måndag, mars 31, 2014

musik-måndag


Jag tycker detta är en sån där bli-glad-låt :)



Puss å kram

söndag, mars 30, 2014

tänkvärt

image found here
Kanske inte så djupt som det brukar men när jag såg den här så var det fullträff direkt! Mustaschen gör ju inte bilden sämre ;)

lördag, mars 29, 2014

hurra

Sist ut den här veckan på You Do har jag ett grattiskort där jag återigen lekt lite med stämpeldynor och schabloner. Vill du veta mer om hur jag gick tillväga så titta in på bloggen!


Wanna know more about how I made this card? Check out the You Do blog!

Puss å kram

tisdag, mars 25, 2014

oh snap! x2

Tiden går så sjukt fort, nu är det riktigt vårigt ute även om det fortfarande är lite kallt stundtals. Och eftersom det är sista tisdagen den här månaden så är det dags för en ny skiss-utmaning på Papertake Weekly. Vi säger som vanligt tusen tack till veckans sponsor, Simon Says Stamp!

För några veckor sedan var vann jag ett stämpelset och dom nya stämpeldynorna från Avery Elle. Idag får ni ett litet smakprov på vad jag fick.

Och du som har koll kanske ser vad jag har klantat till är jag satte ihop kortet. Kameran är vänd ett kvarts varv åt fel håll. Oh snap kan man lugnt säga! Kände att det var något som inte riktigt stämde när jag satte ihop kortet och därför la jag till den en sugar dot. Nu vet jag varför, men jag tycker det funkar ändå ;)



Last Tuesday of te month and that means we have a new fab sketch challenge at Papertake Weekly for you. As always, we say Thank you to our sponsor this week, Simon Says Stamp!

Oh snap is a really good title for this card. Can you see my mistake? I put the camera on the wrong way. Haha, that was why it didn't feel right when I was putting everything together and I had to add a little sugar dot. Now I know why ;) But I like it anyway!

Puss å kram

Supplies:
stamps from 'Picture it' by Avery Elle, patterned paper from 'Sketchbook' by Amy Tangerine, Hero Hues blush cardbase from Hero Arts, vellum, 'Sugar dot' from You Do colored with Copic R27, 'Aquamarine' ink from Avery Elle

måndag, mars 24, 2014

musik-måndag



Visst är det härligt när man hittar en låt man helt glömt bort, men som får nytt liv på spellistan igen?

Puss å kram

söndag, mars 23, 2014

fredag, mars 21, 2014

sneak peek

Den här veckan har jag tema: bröllop på You Do-bloggen. Jag delar med mig lite tips på vad man bör tänka på och lite andra funderingar och trix. 

Och bara för att det är fredag så ska ni få en liten förhandstitt på vad som dyker upp i morgon:


Puss å kram

tisdag, mars 18, 2014

happy day

Det dröjer några månader innan vi firar alla mammor här i Sverige, men den 30 mars är det dags i England, så därför är det Mors dag-tema (eller ett kort till en tjej) den här veckan på Papertake Weekly. Tusen tack till dom underbara Andrea och Mary på the Ribbon Girl för att dom sponsrar oss!



We won't celebrate mom here in Sweden for a couple of months but since Mother's day is coming up March 30th in UK, we're having a Mother's day theme this week at Papertake Weekly (or you can make something for a female). Thank you to the wonderful Andrea and Mary at the Ribbon Girl for sponsoring us this week!

Puss å kram

Supplies:
patterned paper 'Bright Side Collection' from Lawn Fawn, 'Hexagons' and 'Oh Happy Day' both dies from Simon Says Stamp, 'Into the Woods' sequins from Lawn Fawn, glossy accent

Challenges:

Charisma Cardz: birthday girl
Cute Card Thursday: girls, girls, girls
Simon Says... mother's day/special girl
Stampin' for the Weekend: anything goes

måndag, mars 17, 2014

musik-måndag


Dagens låt har något år på nacken men vad gör det när den är sååå bra?!

Puss å kram

söndag, mars 16, 2014

tänkvärt

"On the internet you can be anything you want.
It's strange that so many people choose to be stupid."

tisdag, mars 11, 2014

congratulations

Nu är det Bingo-dags! Japp, den här veckan spelar vi Bingo på Papertake Weekly. Jag vade mittenraden: band | valfri | punchad form. Tack till Whiff of Joy som sponsrar oss den här veckan.

Jag brukar inte planera mina kort så ofta, och även om jag gör det så blir det sällan som jag först tänkte. Så även den här veckan. Jag lekte lite med ett band och gjorde en fluga. Sen började jag leka fram ett kort med flugan i fokus. För att avsluta kortet stämplade jag en söt liten mustasch på insidan. Det gör verkligen skillnad med den lilla extra detaljen, det borde jag göra på mina kort oftare!

en liten mustasch inuti kortet.
konsten att knuta en fluga.

What time is it? It's Bingo time! Yup, this week we're playing Bingo at Papertake Weekly. My row is the middle one: ribbon | free | punched shape. Thank you to Whiff of Joy for sponsoring us this week.


I wasn't really planning ahead making this card (I usually don't anyway). I was actually just playing with some ribbon and started making a bow tie, then went on from there. I decided to stamp a little mustache inside, it just adds that little extra. I should add details inside my cards more often!


Puss å kram


Supplies:

sentiment stamp 'Sentiment Smooches' from Paper Smooches, 'Cherry Wood Veneer' paper from Simon Says Stamp, 'Favorite Mustache' stamp from Unity Stamp, black ribbon, corner punch

Challenges:

Little Tangles: inside of a card
Make it Monday: anything goes
Sentimental Sundays: for a boy/man
Sweet Stampin': inspired by song/book/film (Justin Timberlake & Jay Z's suit & tie)

måndag, mars 10, 2014

ingen musik-måndag



Istället för min vanliga musik-måndag tänkte jag dela ett väldigt roligt klipp som visats flitigt senaste veckan. Den här tjejen härmar andra språk, utan att egentligen säga något alls. Även om man kan språket i fråga så tar det lite tid att inse att hon faktiskt bara blajjar på. Väldigt roligt :)

Trevlig måndag på er!

Puss å kram

söndag, mars 09, 2014

tänkvärt

"I may not be perfect,
but parts of me are pretty awesome"

tisdag, mars 04, 2014

you rock

Nu är jag tillbaka i rutinerna igen och det innebär att jag har ett nytt kort till vår nya utmaning på Papertake Weekly. Japp, det är ny månad och därmed Gör-vad-du-vill-utmaning! Stort tack till vår sponsor, Lili of the Valley!

Jag är ganska frälst i glasögon, så när jag hittade dessa i trä på Michaels nu på semestern var det ingen tvekam om att jag bara var tvungen att ha dom. Är dom inte coola?! Helt underbara om du frågar mig ;)


I'm back in my daily routine and that means I have a new card for our challenge at Papertake Weekly. With a new month here that means it's Anything goes! A huge thank you to this week's sponsor, Lili of the Valley!

Puss å kram

Challenges:
Make it Monday: anything goes
Simon Says... work it wednesday

Supplies:
stamp 'Sentiment Sampler' from Paper Smooches, wood glasses from Recollections, Hero hues black cardstock from Hero Arts

måndag, mars 03, 2014

musik-måndag



Från senaste Disney-filmen Frozen, som jag för övrigt inte är lika såld på som många andra...

Puss å kram

söndag, mars 02, 2014

tänkvärt

"Sometimes what you're looking for 
comes when you're not looking at all."

lördag, mars 01, 2014

tru dat.

Nu börjar huvudet hänga med resten av världen (läs jetlagen börjar ge med sig). Skulle egentligen behöva städa upp lite här hemma. Det ligger prylar överallt! Började packa upp allt när jag kom hem i tisdags men sen blev det liggandes, förutom all smutstvätt eftersom vi hade bokat in tvättid redan samma kväll. 

I morgon kommer mor och far på middag och jag ska testa min Tagine-gryta som stått på bänken orörd i ett och ett halvt år. Spännande att se om det blir så gott som man hört. Ja, så du förstår att jag inte kan ha prylar överallt om jag får gäster. Inte för att dom (eller jag) bryr sig om lite prylar här och var, men nu snackar vi ÖVERALLT; köksbordet, soffan, vardagsrumsgolvet, hallgolvet. Ja, du fattar ;) 

Men som det blir när man måste göra något, det dyker upp något roligare som man hellre hoppar på. Som min kurs i Brush Script. Hann ju bara vara med i en dryg vecka innan jag åkte iväg på semester, men nu när jag skulle städa låg penseln där och bara väntade på att jag skulle plocka upp den. Det var inte svårt att övertala mig så jag klämde ut den sista gouachen, flyttade alla prylar på golvet till andra sidan rummet och satte mig ner på golvet och övade. Det gick inget vidare idag. Hade nog lite för höga förväntningar så allt blev bara fel. Men det är ok det också. Man kan lite lyckas alltid. Fast jag fick till ett S riktigt bra. Om du har sett en video med Kal Barteski (hon som håller i kursen) så vet du att hon kan brista ut i ett Oh, that's pretty! eller liknande och jag hade faktiskt ett sådant 'moment'. Haha, då skrattade jag lite för mig själv ;) Men allt behöver inte vara så satans perfekt alltid (jag vet, jag vet, say no more). Såg den här affischen när jag letade efter nya tavlor till mitt vardagsrum och tyckte den sa allt om mig. Till exempel på jobbet, varje gång jag läser korrektur på en text som innehåller avstavningar så stör det mig. Och hur mycket jag än älskar den här affischen så stör jag mig just på att det inte är perfekt. Hur underbart är inte det?!

bilden kommer härifrån

Annars är det ganska bra med mig, förutom min förkylning som är ganska långdragen och det faktum om att alla snackar om att det är vår. Det är inte vår. Jag erkänner att jag kanske hade känt lite annorlunda om jag inte spenderat två veckor i 30-gradig värme men nu har jag det så jag har liksom fått känna hur vår känns. Min fina vän J sa att jag skulle jämföra med hur det var nu mot när jag åkte. Då var det 4 grader och regn, nu är det 6 grader och regn. Så nej, det är inte vår i mina ögon. Punkt!

Nämnde att jag letade nya tavlor. Har verkligen inga pengar för sånt just nu, men jag antar att det är då man hittar som mest...

Haha, detta var bara tänkt som en lite snabb uppdatering om vad som händer i mitt liv just nu, så blev det en mindre roman! 

Puss å kram