torsdag, januari 31, 2013

just saying hi

Idag tänkte jag visa vad jag skapade på min hemläxa från Clean & Simple Card Making 2, en plats jag vann på Simon Says Stamp! Tusen tack till dom :)

Jag har faktiskt aldrig testat offset stamping förut, i alla fall inte med flit ;) Men nu när jag har testat så måste jag säga att jag gillar resultatet. Kul också att plocka fram lite starkare färger när man gör ett cleant kort!

This is what I came up with when we got a new home work at Clean & Simple Card Making 2. I was lucky to have won my spot from Simon Says Stamp. A huge thank you to them :)



Puss å kram

onsdag, januari 30, 2013

skattkista


Varje pirat behöver en skattkista till sina guldpengar. Superenkelt att göra och kul att ha framme. Varför inte ha en pysseldag med barnen?!

Jag har använt ett chips-rör (men det är ju fritt fram att ta vad man har till hands). Jag mätte ut hur stort mitt papper behövde vara och la till en extra centimeter på omkretsen för överlappning. Sen strök jag decoupage-lim på röret som jag sedan fäste pappret på. Stryk på ett lager decoupage-lim även på pappret och se till att överlappningen fäster ordentligt. OBS! Varning för kletiga fingrar :D Låt ditt projekt torka ordentligt innan du dekorerar!

skattkista

Vanliga vita bokstäver i chipboard fick en liten mer sliten metallook med vår metallic stämpeldyna, några drag med en svart stämpeldyna och sedan Glaze på det.

skattkista2

Decoupage-lim kan användas till såååå mycket! Här har jag dekorerat två vanliga ljuskoppar; en med washi tape som jag rivit i småbitar och en med spetsband.

ljuslyktor

Today I have some fun decoupage projects to share with you; a pirate's treasure box and two cute tea light holders.

Puss å kram 

tisdag, januari 29, 2013

love

Tiden går fort, oavsett om man har roligt eller ej. Eller kanske inte, men det är tisdag igen och dags för en ny utmaning på Papertake Weekly; skissutmaning! Dawny har en ny härlig skiss åt oss som vanligt, eller så kan man göra som jag och leta i PTW-arkivet. Jag valde denna från juni 2010. Stort tack till Simon Says Stamp som sponsrar oss den här veckan!

Time flies and Tuesday is here again! Time for a new challenge at Papertake Weekly; a sketch challenge. Dawny has a new fab sketch for us as usual, but you can pick any PTW sketch you want. I had a look in the archive and found this one from June 2010. A huge thank you to Simon Says Stamp who is our sponsor this week!


Puss å kram

Challenges:
Make It Monday: anything goes
Pink Elephant: hearts
Top Tip Tuesday: lavishly luscious layers
RRR: valentine's day/love

måndag, januari 28, 2013

kärlekstema


Det är dags för ännu en vecka med Formex-alster på YouDo-bloggen. Först ut tänkte jag ge er lite kärlek. Vi har superfina nya bröllopsstämplar som passar väldigt bra med dom nya underbara papprena.

karlek1

Eller varför inte göra ett lite tuffare kort till någon speciell på Alla hjärtans dag?

karlek2

Stämplarna fungerar också väldigt bra till lite mer allmänna kort, till exempel någon som ska ut på nya äventyr i livet (som ett nytt jobb, pension eller nyblivna föräldrar).

lyckonskningar2

This week we'll continue with more Formex creations at YouDo. First out is Love themed cards.

Puss å kram

tisdag, januari 22, 2013

grattis

Nu känns det som att jag har kommit igång med skapandet igen, riktigt härligt! Hoppas att min mojo är här för att stanna ;)

Den här veckan knyter vi ihop säcken på Papertake Weekly, så vi vill se rosetter på era kreationer! Det blev ett väldigt enkelt kort den här veckan, men den är ju inte sämre för det. 




It's really great to be back in business! I hope my mojo is here to stay ;)

This week we're tying up loose ends at Papertake Weekly, so we want to see some bows on your cards!

Puss å kram

Challenges
Make It Monday: anything goes
Dutch Dare: buttons
Moving Along With The Times: birthday
Totally Gorjuss: kiss (keep it simple silly)
Simon Says Stamp & Show: what are you known for? (CAS)

söndag, januari 20, 2013

min tolkning

Den här månaden sponsrar YouDo the Studio Challanges och vi fick äran att visa upp våra alster på deras blogg. För er som var på Formex i veckan så kanske denna känns igen ;)




YouDo is the sponsor this month at the Studio Challanges and we had the pleasure of joining them this week.

Puss å kram

lördag, januari 19, 2013

project life week 21-23


Med allt som hänt skulle man kunna tro att jag slutat med mitt Project Life (eller det faktum att jag inte uppdaterat sedan september), men så är inte fallet. Jag har däremot inte scrappat så mycket. I början av december gjorde jag klart oktober och november, men det kom aldrig upp här. Den här veckan har jag knåpat ihop december och januari fram till nu. Tack och lov för att jag har uppdaterat min app under hela den här tiden, annars hade det nog inte gått så bra. För den som undrar så finns det en kanonbra app för just detta, Project Life 365. Det enda negativa jag har att säga är att den inte verkar kunna ha mer än ett år, vilket gör att allt gammalt måste bort om du vill köra på ännu ett år. Jaja, den dan, den sorgen...

Även om jag har massa sidor som jag inte visat upp så tänkte jag inte lägga upp allt. Tror inte det spelar så stor roll för er ändå ;) Men här kommer i alla fall dom senaste tre veckorna:




With everything that has happened the last months, I haven't updated my Project Life. But now I'm up to date and this is the last three weeks. 

Puss å kram

måndag, januari 14, 2013

gott nytt

Jag vet att det har varit väldigt tyst här under dom senaste månaderna och det kanske inte kommer vara full rulle dom närmsta månaderna heller. Men jag hoppas ändå att jag ska kunna fortsätta med mitt skapande. Om det är något jag saknar så är det att kunna sätta mig ner vid skrivbordet och låta kreativiteten flöda! 

För att göra en lång historia kort så blev jag sjuk i höstas och fick akutopereras. Hade en del problem med läkningen, men mest av allt var det anpassning till en någorlunda vardag som tog min kraft och ork. Vad jag hade planerat och trott skulle ske, hände inte. Jag väl insett nu att man inte kan förutspå hur kroppen kommer att reagera. Eller psyket för den delen! 
Jag har precis börjat med cytostatikabehandling och kommer hålla på med den under det närmsta halvåret. Hur jag mår vet jag bara från dag till dag. Men jag hoppas som sagt att jag får fortsätta med sånt jag tycker om, sånt som ger mig energi och glädje!


I know it's been very quiet here for the past months and there might not be frequent posts for the next months either. But I still hope that I can continue my crafting. If there's anything I miss, it's to be able to sit down at my desk and get creative!

To make a long story short, I got ill last fall and had emergency surgery. I've had some problems with healing, but most of all it was adapting to a everyday life that took all my strength and energy. Nothing I had planned and thought would happen did. I have realized that you can not predict how your body will react. Or your mind for that matter!
I just started my chemo treatment and will continue with that for the next six months. How I feel, I'll know from day to day. But I hope, as I said, that I may continue doing things I like, things that give me energy and joy!


Puss å kram

tisdag, januari 01, 2013

YouDo guest designer

Som ni nog har märkt har vi haft besök av en och annan pysslare som inte tillhör vårt designteam den senaste tiden på YouDo. Vi tycker att det vore jätteroligt att låta det bli ett återkommande inslag! Är du sugen på att visa upp dina alster på bloggen och samtidigt få chansen att jobba med You Do-produkter? Nu är det många som är väldigt upptagna under de närmaste dagarna, men i mellandagarna och ända fram till mitten av januari kanske det finns lite pysseltid? Är du intresserad?
1. Skicka in två eller tre bilder på alster som du tycker visar din stil på bästa sätt till monica@youdo.se
2. Skicka en bild som visar hur du använder You Do-produkter
3. Om du inte har haft chansen att testa You Do än vill vi att du tittar igenom vår hemsida och skriver några rader om vilka produkter du tycker verkar vara mest intressanta och varför.
Deadline är söndagen den 13/1. Vi kommer därefter att titta igenom ansökningarna och meddelar här i bloggen under Formex vilka som får chansen att bli gäst-DT. Lycka till!
Would you like to get a chance to join our design team as a guest-DT at YouDo? Please send a couple of pictures of things you have made that show your style. If you have worked with You Do-products, please send a picture that shows us what you’ve done. If you haven’t had the chance to try our products, please browse our home page and tell us what you’d like to try and why! Deadline for the guest-DT application is Sunday, January 13th. Send your pictures to monica@youdo.se. Good luck!

Puss å kram